Sestavine
ZELENJAVA: | PRELIV: | OSTALO: |
2x srednje velik pečen sladki krompir 2x paprika 2x avokado 2 skodelici špinače |
4 žličke tahinija 3 žlice limoninega soka Sol in poper |
400g (1 konzerva) fižola 2 žlici olivnega olja |
Priprava
- Sladki krompir narežemo na kocke, ga položimo na peki papir in pekač, ter ga v pečici na 180°C pečemo 20-25min.
- Operemo špinačo, jo posušimo ter narežemo papriko in avokado.
Za preliv zmešamo tahini, sveže stisnjen limonin sok in po okusu dodamo sol in poper. - Ko je sladki krompir pečen, v vsako posodo najprej položimo pest špinače in pokapamo z olivnim oljem. Dodamo še narezano papriko, avokado, fižol in sladki krompir.
- Na koncu prelijemo s prelivom, ki smo ga zmiksali v mešalniku.Čas priprave: 30min
Število porcij: 4Energijska vrednost na porcijo:
Maščobe: 33 g
Ogljikovi hidrati: 67 g
Beljakovine: 21 g
Kalorije: 599 kcal