Košarica
0,00
Košarica
0,00
EKOLOŠKO & LOKALNO, Z MILSIJO NA OKOLJE

NAŠA TRGOVINA

Trgovina Dobra misel v Lescah že od leta 2004 ponuja najkakovostnejše izdelke priznanih ekoloških blagovnih znamk. Pri nas boste našli: sveže eko sadje in zelenjavo, kruh, žita, moke in testenine, sladke prigrizke, tudi brez sladkorja, sojine izdelke, pripravljene jedi, zelenjavne in sadne namaze, mleko in mlečne izdelke, sokove in napitke, vino in pivo, kave in čaje, hrano za različne diete, prehranske dodatke, vitamine, hrano za športnike, okolju prijazna čistila, izdelke za nego telesa in kozmetiko, eterična olja, oblačila, darila, hrano za domače živali.

Obiščite nas na Železniški ulici 5 (TPC Lesce – nasproti avtobusne in železniške postaje) in z veseljem vam bomo pomagali.

EKO OKUSI Slovenije

S projektom »EKO OKUSI Slovenije« se bo poleg Strategije lokalnega razvoja LAS Gorenjska košarica uresničevala tudi evropska strategija »Od vil do vilic«. Ključni partnerji operacije so ekološki kmetje (pridelovalci in predelovalci), ki se bodo povezovali z vrhunskimi kuharji – chefi in eko trgovinami. Sodelovanje naštetih bo namenjeno krajšanju dobavnih verig, večji pridelavi in prodaji varne hrane, boljši promociji lokalnih ekoloških surovin in vključevanju le-teh v vrhunsko kulinariko. Na ta način bo nadgrajena edinstvena gastronomska ponudba Slovenije, uresničena pa bo tudi najboljša praksa povezovanja kmetijstva s turizmom. Partnerji načrtujejo tudi izvedbo več kulinaričnih dogodkov, delavnic na eko kmetijah in delavnic kuhanja z vrhunskimi chefi za mlade ter manjših investicij, s katerimi bo poskrbljeno predvsem za tehnološke nadgradnje in posodobitve ekoloških kmetij. Sodelovanje s tujim partnerjem LAG Južna Istra bo namenjeno promociji izbrane ponudbe ter izmenjavi in ogledu dobrih praks.

Več informacij: https://www.las-gorenjskakosarica.si/eko-okusi-slovenije/