Košarica
0,00
Košarica
0,00

Knjiga moč vitamina D – Ivan Soče

24,80

Kategorija

Opis

Brez sonca in vitamina D ni življenja. Skoraj ni bolezni, ki ne bi bila povezana z vitaminom D.

Moč vitamina D; Ivan Soče

Ne glede na način prehranjevanja ali življenjski slog obstaja samo en vitamin, ki ga s hrano ne moremo dobiti – to je vitamin D. Razumljivo, saj evolucijsko gledano vitamin D nikoli ni bil snov, ki bi jo bilo treba vnašati s hrano. Dovolj je bilo živeti in delati na soncu, tako kot so to počeli naši predniki, in potrebe po tej snovi so bile samodejno zadovoljene, saj ga naše telo samo tvori v potrebnih količinah, če smo le z večjim delom nezaščitene kože izpostavljeni sončnim žarkom.
Ker smo zaradi sodobnega načina življenja prikrajšani za možnost samooskrbe s sončenjem, ker še nimamo jasnih in glasnih opozoril o resnih posledicah pomanjkanja vitamina D in ker obstaja prava zmeda o priporočenih dnevnih vnosih, sem ocenil, da lahko prispevam k ozaveščanju o pomembnosti vitamina D in k dobri informiranosti o tem, kako tragične posledice povzroča njegovo pomanjkanje, koliko ga zares potrebujemo in kako ga lahko pridobimo. Znanje o vitaminu D je zelo pičlo. Generacije zdravnikov in drugih, ki bi naj skrbeli za naše zdravje laikov in medicinskih strokovnjakov se o vitaminu niso naučile praktično nič.

Neznanje je najpogostejši in najmogočnejši vzrok zbolevanja.
Vse, kar potrebujete vedeti o vitaminu D in njegovem mogočnem vplivu na splošno zdravje in številne konkretne bolezni, je zapisano v tej knjigi.

Dodatne informacije

Podkategorija

Knjige

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Knjiga moč vitamina D – Ivan Soče”