Košarica
0,00
Košarica
0,00
Kmetija Klepec

Kmetija Klepec Tsampa z lešniki 400 g

4,59

Kategorija
Tag

Opis

Prva hitra jed na svetu

Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki

Na kmetiji Klepec jo pripravljajo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.

Koristi uživanja tsampe
Med postopkom praženja ječmenove kaše se škrob iz ječmena delno razgradi. To povzroči, da je tsampa nekoliko sladkastega, prijetnega okusa.

Tsampo s kmetije imate radi, saj je;

  • zelo hranljiva,
  • lahko prebavljiva in
  • okusna

Njen okus, teksturo in vonj so odobrili tudi najbolj zahtevni jedci kar jih svet pozna – otroci.

Posebno otroci, starejši in športno aktivni cenijo predvsem to, da je tsampa lahko prebavljiva. Tsampo nekateri priporočajo tudi za prehrano doječih mamic, saj naj bi spodbujala nastanek materinega mleka.

Najboljši nadomestek za otroške kašice – čokolino in čokolešnik

Ker je tsampa že prepražena, je toplotno obdelana in nadaljnjega kuhanja ne potrebuje. Je enostavna rešitev za hitri zajtrk med tednom tako za odrasle kot za otroke. Z dodatkom kakava in žlice medu je skoraj kot priljubljeni čokolino – le brez sladkorja in vseh umetnih dodatkov.

Tsampa je najboljša pripravljena z vročim čajem, mlekom ali vodo. Razvajate se lahko z dodatkom čokolade, mandljev, orehov, masla, kokosovih kosmičev, rozin … vsako jutro drugačna kombinacija!

Sestavine: pražena ječmenova moka, lešniki
poreklo: Slovenija, ječmen je pridelan na belokranjskih njivah kmetije Klepec
količina: 400 g

Dodatne informacije

Znamka

Kmetija Klepec

Podkategorija

Moka, peka

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kmetija Klepec Tsampa z lešniki 400 g”