Opis
Predelava
Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, blago stiskanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Šestmesečno zorenje vina v inoks cisternah in betonskih tulipanih na lastnih drožeh. Stekleničenje brez filtracije z minimalnim dodatkom žvepla.
Opis vina:
Slamnato rumena barva daje vinu iskrivost. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepoznamo arome po mediteranskih dišavnicah – lovoru, rožmarinu in timijanu, v kombinaciji s sadnimi ter cvetnimi notami. Nežno vino, polnega okusa z ravno prav svežine in mehkobe, je zaokroženo in izrazito mineralno.
Vinorodno področje:
vinorodna dežela Primorska, vinorodni okoliš Vipavska dolina
Trgatev:
ročna, po biodinamičnem koledarju
Alkohol:
13,0
Priporočena temperatura serviranja:
10 – 12°C
Certifikat:
ekološki in biodinamični – Demeter
*»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.