Opis
Predelava
Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu, za vse sorte hkrati. Dolga maceracija in spontana fermentacija lastnimi kvasovkami. Spontan biološki razkis. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Opis vina
Barva je rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki in izredno globoka. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepletajo se kompleksne arome po prezrelih in suhih slivah, temnih gozdnih sadežih, likviriciji, gozdni podrasti, mediteranskih dišavnicah in popru. Elegantno vino polnega telesa ima harmoničen, poln okus z veliko mehkobe in prijetne svežine.
Letnik: 2019
Vinorodno področje:
vinorodna dežela Primorska, vinorodni okoliš Vipavska dolina
Trgatev:
ročna, po biodinamičnem koledarju
Alkohol:
14,0
Priporočena temperatura serviranja:
16-18°C
Certifikat:
ekološki in biodinamični – Demeter
*»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.