Košarica
0,00
Košarica
0,00

Kateri proteini Sunwarrior so najprimernejši za vas?

Ob vedno večjem zavedanju, da moramo v telo vnesti zadostno količino beljakovin, je vedno večja tudi ponudba beljakovinskih praškov – po domače proteinov. Vendar vsi proteini niso enaki, različne pa so tudi naše potrebe. Kako izbrati najprimernejše?

Pri izbiri najprimernejših proteinov je najprej treba razumeti, kaj proteini sploh so in zakaj je blagovna znamka Sunwarrior drugačna od ostalih. V njihovih pestri ponudbi boste zagotovo našli prave zase – naj vam pri izbiri pomagamo.

Kaj so proteini?

Beljakovinski praški/mešanice (pogovorno se največkrat uporablja kar beseda proteini) ne pridobivajo na priljubljenosti samo med fitnes navdušenci, ampak vedno bolj prehajajo tudi v povprečna gospodinjstva. Vedno več ljudi uporablja prehranske dodatke za hitro uravnavanje prehrane in povečanje dnevnega vnosa beljakovin oziroma proteinov.

Popularne beljakovine iz sirotke so se izkazale za problematične med tistimi z intoleranco na laktozo, lahko povzročajo prebavne težave, povezujejo pa jih tudi z aknami. Nič kaj privlačno, kajne?

Medtem ko bi v preteklosti prigrizek iz sirotkinih beljakovin šteli za zdrav obrok, danes strokovnjaki za dobro počutje svetujejo, naj se raje obrnemo na naravna superživila, s katerimi uravnotežimo vnos močno predelane in procesirane prehrano, ki smo ji v vsakdanjem življenju zelo izpostavljeni.

Prav zato visokokakovostni rastlinski beljakovinski praški oziroma mešanice ponujajo boljšo (in pa tudi okusnejšo) alternativo za dnevni vnos beljakovin, spodbujajo lep mišični tonus in nudijo podporo zdravi prebavi. Vse to so razlogi, zakaj v Dobri misli med vsemi blagovnimi znamkami na tržišču zaupamo prav znamki Sunwarrior.

Sunwarrior proteini

Blagovna znamka Sunwarrior na nasičenem trgu beljakovinskih praškov izstopa kot ekološka in bolj čista rešitev. Ustvarila sta jo navdušenca za zdravo prehrano, ki sta se uprla nesprejemljivim in nizkim proizvodnim standardom industrije, ki pri proizvodnji uporablja vrsto dvomljivih surovin, nenaravnih aditivov, umetnih barvil in arom. Namesto obstoječih nizkih standardov sta se obrnila k naravi in ustvarila beljakovinske mešanice na rastlinski osnovi (plant-based), ki so čiste in izjemo kvalitetne.

Sunwarrior proteini imajo kar 98,2 % prebavno učinkovitost, kar je najvišja ocena učinkovitosti v primerjavi z drugimi viri beljakovin (npr. sirotka ali soja). Za razliko od postopkov ekstrakcije drugih beljakovinskih praškov se pri Sunwarriorovih metodah ekstrakcije ne uporabljajo nobene kemikalije niti kisla hidrolizta, temveč le organski encimi.

Ne glede na to, ali nameravate prvič dopolnjevati svojo prehrano z beljakovinskimi praški ali iščete alternativo vaši trenutni izbiri, vam blagovna znamka Sunwarrior ponuja raznoliko in kvalitetno izbiro. Vsi izdelki vsebujejo zelo malo ogljikovih hidratov – manj kot 1 % vaše dnevne vrednosti – in večina okusov sploh ne vsebuje sladkorja.

Kateri proteini iz ponudbe blagovne znamke Sunwarrior so torej prava izbira za vas?

Sunwarrior Classic

Glavna sestavina beljakovin Sunwarrior Classic so polnozrnate beljakovine iz kaljenega in fermentiranega rjavega riža, skrbno pridobljene na način, da se ohranijo vsa kakovostna hranila. Proteini Sunwarrior Classic so presni in se ponašajo z visoko vsebnostjo beljakovin in vlaknin, hkrati pa ne predstavljajo obremenitev za prebavni trakt. Beljakovine, pridobljene iz rjavega riža, so prepoznavne po blagem in sladkem okusu, ki se dobro ujema z vsemi sestavinami, ki jih uporabite za pripravo smutija.

Sunwarrior Classic rastlinski proteini - Naravni, 750 g

Če iščete beljakovine z okusom, Sunwarrior Classic okus čokolada vsebuje surovi ekološki kakav in ekstrakt čokolade, uravnotežene s kančkom starodavne morske soli.

Druga možnost pa so Sunwarrior Classic okus vanilija, ki jim je dodana naravna aroma vanilije. Ena merica (21 g) ima le 80 kalorij in vsebuje kar 15 g beljakovin.

Sunwarrior Classic Plus

Podobno kot originalni Sunwarrior proteini tudi Classic Plus izvirajo iz rjavega riža, poleg tega pa vsebujejo še nekaj drugih izjemno kvalitetnih sestavin. Classic Plus so obogateni z grahom, chia semeni, kvinojo in amarantom, kar še dodatno okrepi vaš dnevni smuti z bogatimi hranili.

Sunwarrior Classic PLUS rastlinski proteini - Naravni, 750 g

Mešanica teh kvalitetnih sestavin je bila izbrana zaradi njihovih učinkov izravnavanja aminokislin, a vsaka od njih je super živilo že sama po sebi:

Rumeni grah je cenjeno hranilo in bogat vir rastlinskih beljakovin in vlaknin. Pomembne aminokisline, ki jih najdemo v grahu, vključujejo lizin, arginin, glutamin, levcin, izolevcin in valin.

Chia semena pridelujejo že tisoče let. Danes, ko so jih nutricionisti ponovno odkrili, niso brez razloga pridobile status superživila. Prvotni pomen besede “chia” v starodavnem majevskem jeziku je “moč”.

Chia je izredno hranilno gosta prehrana. Dve žlici chia semen vsebujeta kar 11 g vlaknin, 4 g beljakovin in več kot četrtino dnevnega priporočenega vnosa kalcija, mangana, magnezija in fosforja.

Kvinoja je še en starodavni latinskoameriški zaklad. Gre za naravno popolno beljakovino brez glutena, ki vsebuje vseh devet esencialnih aminokislin, ima visoko vsebnost železa, vitaminov skupine B, magnezija, fosforja, kalija, kalcija, vitamina E in ostalih vlaknin. Ameriška vesoljska agencija je to mogočno zrno poimenovala kot idealno prehrano za dolge vesoljske polete.

Amarant je morda manj priljubljen kot chia in kvinoja, vendar je njun enakovreden “tekmec”. Ta žitarica vsebuje kar 13-14 % beljakovin in, kar je še pomembneje, odlikuje ga tudi visoka vsebnost lizina, zaradi česar je “popoln” protein.

Študija Inštituta za prehrano Srednje Amerike in Paname v Gvatemali je leta 1993 primerjala beljakovine amaranta s sirom in ugotovila, da so beljakovine amaranta “med najvišjimi v hranilni kakovosti hrane rastlinskega izvora in najbolj blizu beljakovinam živalskega izvora”.

Tudi tu lahko poleg naravnega izberete okus vanilije ali čokolade.

Sunwarrior Warrior Blend

Warrior Blend je številka ena po priljubljenosti med številnimi športniki in rekreativci. Sunwarrior Warrior Blend so proteini, ki se uporabljajo v smutijih zaradi zagotavljanja čudovite goste teksture.

Zakaj so tako posebni? Sunwarrior Warrior Blend je mešanica ekoloških beljakovin graha, konoplje in goji jagod. Njihova kombinirana moč vsebuje mešanico beljakovin, ki je boljša kot katera koli druga sestava na trgu. Dodani so jih trigliceridi kokosovega oreha in končni rezultat so presni rastlinski proteini s popolnim aminokislinskim profilom.

Sunwarrior Warrior Blend rastlinski proteini - Naravni, 750 g

Grahove beljakovine so zelo priljubljene med ljubitelji prehrane na rastlinski osnovi (plant-based), konopljina semena pa so vedno bolj cenjena kot popoln vir beljakovin. Poleg preskrbe z vsemi esencialnimi aminokislinami so bogate tudi z zdravimi maščobami, vitamini, minerali, vlakninami in klorofilom.

Goji jagode so že tisočletja cenjene po učinkovitosti, saj se uporabljajo kot hrana, čaj in zdravilo. Vsebujejo 19(!) aminokislin, 21 mineralov, med njimi železo, cink baker, selen, fosfor ter vitamine C, B1, B2, B6 in E, in obilico antioksidantov, med njimi veliko betakarotenov, ter antioksidant zeaksantin in luetein.

Vsi okusi Warrior Blend zagotavljajo 30-50% dnevne vrednosti železa, kar je odlična novica za vse vegane.

Poleg naravnega so na voljo še okusi: vanilija, mocha, jagodičevje in čokolada.

Kateri Sunwarrior proteini so torej pravi za vas?

Sunwarrior Classic bo ustrezal tistim z občutljivo prebavo, minimalistom, ki so predani preprostosti, in kulinaričnim mojstrom superživil. Ravno pravšnji za tiste, ki si želite vsestransko, nesladko opcijo z malo soli.

Sunwarrior Classic Plus je odlična izbira za športnike, fitnes navdušence, aktivne ljudi, rekreativce, ljubitelje joge in zdravja ter kuharje.

Sunwarrior Warrior Blend se še posebej priporoča športnikom, fitnes gurujem in ljubiteljem mišic, hkrati pa so dobra izbira tudi za zelo aktivne duše, jogije in kuharje. Odličeni so za tiste, ki želijo vir beljakovin brez zrnja in iščejo okusnejšo mešanico, ki se lahko zaužije brez drugih praškov.

Se še vedno ne morete odločiti? Če nimate težav ali določenih alergij, ne morete zgrešiti z nobeno izbiro teh čudovitih Sunwarrior ekoloških »plant-based« beljakovinskih praškov.

Poglejte in raziščite celotno ponudbo izdelkov Sunwarrior.